Documentaire 'Een echte Peereboom'

Gepubliceerd op 3 mei 2018
Afbeelding familie Peereboom
Documentaire 'Een echte Peereboom'

Op vrijdag 4 mei 2018 om 20.30 wordt op Omroep Zeeland de documentaire 'Een echte Peereboom' getoond (herhaling om 22.00 uur). Het gaat hier om een portret van de Joodse familie Peereboom, die ook in Vlissingen haar wortels had. Regisseur Rebecca van Wittene reconstrueerde aan de hand van bewaard gebleven filmbeelden het indrukwekkende verhaal. Het Gemeentearchief Vlissingen werkte mee aan deze documentaire.
We zien een opgewekte en vrolijke Joodse familie in de jaren '30. Ook zijn er beelden van de in 1936 gebouwde Vlissingse Pier, de optocht in 1938 voor het 40-jarig jubileum van Koningin Wilhelmina en de manufacturenwinkel van Bouman in de Lepelstraat. Slechts één familielid overleeft de Tweede Wereldoorlog.

Op 5 mei 2018 vertoont Omroep Zeeland nog een documentaire van Rebecca van Wittene: 'Een achterhuis in Axel'.