Presentatie boek handschrift van Jasper Jaspersen Brasser

Gepubliceerd op 9 april 2018
Overhandiging eerste exemplaar. Foto: Ron van Maanen
Overhandiging eerste exemplaar. Foto: R. van Maanen

De presentatie van het handschrift van Jasper Jaspersen Brasser en de daaraan gekoppelde studiemiddag in het gemeentehuis van Vlissingen op 6 april 2018, was een succes. Een kleine 75 personen woonden deze middag bij.
Burgemeester Bas van den Tillaar nam het eerste exemplaar in ontvangst uit handen van Joep Bremmers, één van de samenstellers van het boek. Daarnaast waren er lezingen van boekrestaurator Marijn de Valk, historicus Peter van Druenen en publicist Joep Bremmers. Ook was er een verrassingsoptreden van Betje Wolff.

Het boek

'Beschryvinge der stadt Vlissinge; het handschrift van Jasper Jaspersen Brasser 1754' is voor € 25,- te koop bij boekhandel ’t Spui. Het boek telt 375 pagina’s, een aantal afbeeldingen en een kaart met uitgebreide legenda. Het boek is voorzien van een harde kaft.