Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeentearchief Vlissingen

Gemeente Vlissingen eigenaar Collectie Foto Dert

Gepubliceerd op 26 juli 2017
Overdracht Collectie Foto Dert
Overdracht Collectie Foto Dert

Op 25 juli 2017 ondertekenen burgemeester Van den Tillaar en de heer Dert de koopovereenkomst waardoor gemeente Vlissingen eigenaar wordt van de Foto Dert Collectie. Deze voor Vlissingen unieke collectie bestaat uit circa 130.000 negatieven uit de periode van 1890 tot 1990. De aankoop wordt gefinancierd door 'Vereniging Vrienden van het muZEEum en het gemeentearchief Vlissingen', 'Stichting Van de Sande' en 'Stichting Moerman Promotie Vlissingen'.

Foto Dert

Foto Dert is een fotografiebedrijf dat tussen 1890 en 1990 een vestiging in Vlissingen had. Na sluiting van het bedrijf werd de enorme negatievencollectie in bruikleen gegeven aan het Gemeentearchief Vlissingen. Inmiddels is zo’n 20% van deze collectie gedigitaliseerd en materieel geconserveerd.

Cultureel erfgoed

De Foto Dert Collectie is een unieke aanvulling op het culturele erfgoed van Vlissingen. Met de aankoop wordt de toekomst van deze collectie veilig gesteld. Een deel van de Foto Dert Collectie wordt tentoongesteld in het muZEEum. Deze zal vrijdag 13 oktober 2017 worden geopend.

Overdracht Collectie Foto Dert
Overdracht Collectie Foto Dert
Boulevard 1959. Collectie Foto Dert
Boulevard 1959. Collectie Foto Dert