Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeentearchief Vlissingen

Beeldbank

Tekening Wim Hofman


Gemeentearchief Vlissingen bezit vele tienduizenden afbeeldingen zoals foto’s, negatieven en tekeningen. Via de Beeldbank kunt u in een zoekscherm aangeven waarnaar u op zoek bent. Aan de rechterzijde worden mogelijkheden aangeboden om uw vraag ter verfijnen.  

Copyright

Op veel beeldmateriaal berust auteursrecht. In het geval van foto’s is er sprake van auteursrecht tot 70 jaar na overlijden van de fotograaf. Tenzij het auteursrecht is vrijgegeven.
Gemeentearchief Vlissingen streeft er na om de fotograaf te vermelden en bij wie het auteursrecht berust. Het is echter niet altijd mogelijk de fotograaf en/of het auteursrecht te achterhalen.

Acquisitie

Het Gemeentearchief Vlissingen heeft altijd belangstelling voor nieuw beeldmateriaal.

Fotobeschrijvingen

Het gemeentearchief Vlissingen streeft ernaar de foto’s en wat getoond wordt, zo zorgvuldig mogelijk te beschrijven. Dat lukt niet altijd. Wanneer u aanvullingen heeft op een beschrijving, kunt u deze via e-mail sturen aan gemeentearchief@vlissingen.nl.

Foto's bestellen

U kunt bij het Gemeentearchief alleen digitale opnames bestellen via het e-mailadres gemeentearchief@vlissingen.nl. Vergeet u niet uw persoonlijke gegevens en de dignummers van de gewenste afbeeldingen te vermelden!

Tarieven

De tarieven volgens de Vlissingse legesverordening zijn als volgt.

Tarieven foto's
Tarief (x € 1,-)
Scan per afbeelding 6,10
Administratieve kosten afhandeling digitale opnames per aanvraag 7,50
Gebruiksrechten voor commerciële doeleinden, per opname 15,60

 

Voor bestellingen van fotomateriaal waarop auteursrecht berust, kunt u navraag doen naar de eventueel afwijkende voorwaarden.